Destinatii de vacanta pe care nu trebuie sa le ratezi in 2018
Noul an aduce cu el o noua lista de planuri, iar in cazul calatorului intrepid, o lista complet noua de locuri demne de vizitat. Anul 2018 nu este diferit in acest sens: economiile si turismul infloresc in locatii mai putin cunoscute, pe care calatorii nu le-au avut in vedere pana de curand, in timp ce unele destinatii iubite, dar uitate, se confrunta in prezent cu o crestere brusca a numarului de turisti. Iata care sunt cele mai hot destinatii de vacanta care nu trebuie ratate in 2018:
Buenos Aires, Argentina
In acest an, Buenos Aires devine un punct central pentru arta, sport si politica: programul inaugural Art Basel Cities, Jocurile Olimpice pentru Tineret si G20 vor avea loc in oras. Desi capitala Argentinei gazduieste deja o colectie eclectica de galerii, Art Basel Cities promite sa ridice reputatia orasului pe scena artistica globala oferind sprijin profesional pentru artistii locali, precum si prelegeri si ateliere de lucru pe tot parcursul anului pentru a atrage iubitorii de arta in oras.
Proiectul culminează in septembrie cu o saptamana dedicata artelor publice, proiect dezvoltat de Cecilia Alemani (High Line New York). Apoi, in octombrie, 4 000 de sportivi din mai mult de 200 de tari isi vor da intalnire in oras pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret. Cartierul sudic Villa Soldati a inregistrat o dezvoltare semnificativa in anticiparea evenimentelor, cu locuinte noi, parcuri si locuri sportive care se vor anima chiar si dupa ce olimpicii se vor intoarce acasa.
Tegui, un restaurant cu o activiate de opt ani din cartierul trendy Palermo, a fost recent clasificat drept unul dintre cele mai bune 50 de restaurante din lume.
Los Cabos, Mexic
Situat in varful Peninsulei Baja, cele doua mici orase coloniale Cabo San Lucas si San Jose del Cabo au devenit cele mai hot destinatii de vacanta din Mexic in ultimii ani. Cu plaje largi, curate, cluburi de noapte pline de viata si statiuni exclusiviste, Los Cabos atrage turistii intr-un numar record. In consecinta, scena ospitaliera este in plina expansiune, cu cateva nume noi si renovari in acest an, inclusiv Solaz, un resort pe care nu trebuie sa-l ratati.
Uzbekistan
Desi fosta republica sovietica ar putea parea o locatie prea indepartata, Uzbekistanul a fost la un moment dat centrul lumii. In primul mileniu, niciun calator nu putea trece din Asia in Europa fara a face o oprire in fortificatiile Drumului Matasii din Bukhara si Samarkand si, ca urmare, aceste orase au evoluat in centre culturale bogate. Pentru calatorii curajosi, Uzbekistanul de astazi este un pamant al promisiunilor: o natiune cu majoritate musulmana, cu putini turisti si o multime de moschei si hareme bine conservate. De la moartea presedintelui Islam Karimov, noul regim a facut pasi in favoarea reformei, care a daruit atat uzbecilor, cat si comunitatii straine motive sa fie optimisti. Îmbunatatirea relatiilor cu Iranul ar putea aduce in curand o legatura feroviara cu Golful Persic, iar in 2016, linia de tren de mare viteza Afrosiyob a inceput sa conecteze orasele mari ale tarii. Recomandare: rezervati o calatorie personalizata cu Exeter International, care este specializata in aceasta regiune.
Egipt
Conflictele politice si problemele economice au avut o influenta asupra industriei turismului in ultimii ani, insa calatorii vor avea in curand un nou motiv pentru a vizita Egiptul. Pe campiile aride ale Gizei, nu departe de Marile Piramide, se afla in constructie un monument modern care are mai mult de doua decenii si o investitie de aproape un miliard de dolari. Marele Muzeu Egiptean va expune cele mai frumoase comori ale faraonilor – inclusiv corpul si masca de inmormantare din aur ale lui Tutankamon.
In plus fata de mai mult de 100.000 de artefacte, inclusiv piesele stocate in prezent in boltile Muzeului Egiptean din Cairo, noul muzeu va avea un design modernist realizat de catre Heneghan Peng Architects.
Marrakesh, Maroc
Orasul marocan a atras o multime de artisti inca din anii 1960, precum Yves Saint Laurent si Mick Jagger, care au ramas fascinati de atmosfera vibranta a orasului. Scena culturala a Marrakeshului este revigorata datorita a doua lansari de referinta in lumea artei si designului. Mai intai este vorba despre Muzeul YSL – o cladire geometrica frapanta de langa Jardin Majorelle, pe care designerul Yves Saint Laurent si partenerul sau, Pierre Berge, le-au cumparat si restaurat in anii 1980.
Apoi, trebuie sa mentionam 1:54 Contemporary African Art Fair, care va debuta la Hotelul La Mamounia. De asemenea, Oberoi isi va lansa cea de-a treia proprietate in stil african, o statiune pe malul lacului, inconjurata de livezi de citrice, in timp ce Royal Mansour a adaugat o piscina de 6.450 de metri patrati, flancata de sapte cabane echipate cu aer conditionat.
Iordania
Oamenii de stiinta si calatorii curajosi au fost mult timp atrasi de Iordania si de faimosul sit arheologic Petra, o cetate “pierduta”, care dateaza de acum 2000 de ani. In ciuda tulburarilor politice din regiune, tara ramane o destinatie sigura pentru cei care doresc sa descopere farmecul Orientului Mijlociu.
In mai putin cunoscutul oras Jerash, la aproximativ 274 km de Petra, puteti vizita ruinele unei asezari romane antice, inclusiv Arcul lui Hadrian, in timp ce in salbaticia desertului Wadi Rum veti gasi 25.000 sculpturi in roca care arata dezvoltarea timpurie a alfabetului.
De asemenea, Iordania isi face loc pe lista destinatiilor de lux internationaleca. Hilton a lansat Dead Sea Resort & Spa in martie 2017, devenind primul hotel Hilton din tara. Situata la aproximativ 1345 de metri sub nivelul marii, resortul ofera acces la plaja, mancaruri specifice din Orientul Mijlociu si tratamente cu noroi negru bogat in minerale.
Bangkok, Thailanda
Turismul thailandez este mai dezvoltat ca niciodata: peste 20 de milioane de turisti internationali au fost prezenti in capitala in 2016, devenind astfel cel mai vizitat oras din lume. Pentru a se adapta tuturor vizitatorilor, metropola va gazdui un numar mai mare de hoteluri in anul 2018. Waldorf Astoria Bangkok va avea un centru spa, un bar pe acoperis si o piscina in aer liber, cu vedere la Royal Bangkok Sports, in timp ce Bangkok Edition va avea 155 camere si se va lansa in aceasta vara in MahaNakhon, un zgârie-nori din oras. Si pentru iubitorii de arta exista o multime de noi spatii creative, multifunctionale, pe care sa le exploreze, inclusiv Thailand Creative & Design Center, care si-a mutat locatia pe Charoen Krung Road; ChangChui, un imens complex de baruri, magazine si restaurante.
Groenlanda
Vasele de croaziera si cabanele exclusiviste sunt binecunoscute in vestul Groenlandei, dar mai recent, tundra salbatica din est a inceput sa se faca remarcata, iar Natural Habitat Adventures are un merit in acest sens, care in urma cu doua sezoane a lansat Base Camp Greenland, un complex de opt cabane rustice, insa confortabile, unde vizitatorii se pot caza daca doresc sa exploreze estul Groenlandei cu barca, elicopterul sau pe jos.
Dupa ce ati terminat de vizitat locatiile mai salbatice, va puteti intoarce pe tarmul vestic. Aici va puteti caza la Camp Kiattua, unde va puteti relaxa in fata semineului si admira mobilierul in stilui traditional regiunii si blanurilor naturale folosite drept decoratiuni.