Kilian Hennessy, demiurgul esenţelor divine
Descendent al fabulosului imperiu Moët-Hennessy Cognac şi dornic să semneze geneza unui nou brand de lux, demn de predecesorii săi, Kilian Hennessy a reuşit să reaşeze parfumeria pe somptuosul său piedestal, precum o operă de artă.
Kilian Hennessy și-a petrecut copilăria jucându-se şi ascunzându-se în pivniţele podgoriilor din regiunea franceză Cognac. Era fascinat de miresmele ameţitoare care tronau în jurul butoaielor, de zahărul topit în amestecul de esenţe rafinate, de aromele îmbătătoare care își odihneau mrejele îmbrăţişate de lemnul îmbălsămat; licori subtile, tulburătoare atât pentru simţul olfactiv cât şi pentru suflete fragile… Intrigat de așa-numita “parte a îngerilor” (fr. “la part des anges”), acel procentaj de alcool care, în mod inexplicabil, se evaporă din butoaiele pline de coniac și înmiresmează aerul ca o ofrandă adusă zeilor, tânărul Kilian avea să fie definitiv sedus şi atras de fascinantul univers al aromelor şi parfumurilor.
Formându-se ca parfumier alături de cele mai mari “nasuri” din lume, Kilian și-a dezvoltat talentul și măiestria lucrând în serviciul marilor case precum Giorgio Armani, Paco Rabanne, Alexander McQueen și Christian Dior, perfecţionându-și noţiunile despre caracteristicile produselor de lux. Însă, așa cum sufletul oricărui artist este măcinat continuu de fantasmele și vocile creaţiei care așteaptă să irumpă şi să se întrupeze, inima sa a rămas fidelă primei sale iubiri: creaţiile pure, divine, incandescente, de o armonie olfactivă desăvârșită.
Colecţia L’OEUVRE NOIRE
Prima sa colecţie a fost lansată în 2007: L’oeuvre noire. Creaţia de debut evocă o atmosferă faustiană, unde o vrajă ademenitoare pune stăpânire asupra simţurilor și transportă sufletul în nirvana. Ghidat de ambiţia perfecţiunii, inspirat din lirica unora precum
Rimbaud, Verlaine și Baudelaire, dar și din versuri contemporane – din muzica lui Pharrell Williams, versurile lui Amy Winehouse sau Snoop Dogg – Kilian Hennessy a proiectat structura colecţiei în jurul iubirii, pasiunii, senzualităţii și a tentaţiilor carnale.
Contrar uzanţei de a denumi parfumul în funcţie de ingredientul principal al formulei chimice, Kilian a ales să procedeze total diferit: a oferit fiecărui parfum câte un titlu și un subtitlu, sugerând astfel ideea că o licoare parfumată este doar începutul unei povești tainice, pe care fiecare dintre noi o poate descoperi doar purtând-o. Astfel, cele zece parfumuri îmbină trei teme – inocenţa, paradisul artificial și tentaţiile – adevărate ecouri ale unor poeme incitante: “Les Ingénus” de Verlaine, “Les Paradis artificiels” de Baudelaire și “L’Orgie parisienne” a lui Rimbaud.
Această colecţie iniţială, ce înmănunchează o jerbă de note variate şi o compunere olfactivă magnifică, poate răspunde oricăror preferinţe și, de asemenea, poate reflecta starea de spirit care ne învăluie în profundele momente de iubire, plăcere sau durere. “Înainte de a deveni o frumoasă armonie olfactivă, un parfum trebuie să fie o poveste; aşa cum un regizor de film are mai întâi un scenariu scris și abia apoi începe producţia propriu-zisă… Am procedat asemenea, pentru a crea fiecare parfum în parte din colecţia L’oeuvre noire”, mărturiseşte Kilian.
Sursa: www.madisonperfumery.com